De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief
augustus 2006
apotheek
website nieuwsbrief

Introductie

Dit is de allereerste nieuwsbrief van de Lairesse Apotheek.
Doormiddel van een nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte houden van alle innovaties op medisch gebied, nieuwe producten & diensten en aankomende acties. Voor vragen over medicijnen, producten of diensten kunt u contact opnemen met de Lairesse Apotheek telefoonnummer 020-6621022 of mailen naar lairesse@ezorg.nl

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwsbrief mail dan naar info@lairessenieuwsbrief.nl


Nieuwe Producten
     
Seaderm Laboratoires - Lichaamsverzorging

In de week van 11 september introduceert de Lairesse Apotheek Seaderm Laboratoires, een nieuwe productlijn voor huidverzorging welke toegevoegd wordt aan ons assortiment.

Na diepgaand onderzoek naar de weldadigheid van algen op de huid en de gezondheid komt Seaderm Laboratoires met twee complete productlijnen welke een aangepaste verzorging biedt voor zowel de normale en de gevoelige huid.

De lichaamsverzorgings producten - Thalasso, welke bedoelt is voor de normale huid, richt zich op de dagelijkse remineralisatie van de huid doormiddel van opwekkende algen uit de Atlantische Oceaan.

De dermatologische producten van Seaderm zijn gebaseerd op de kracht van de actieve zeebestanddelen uit de Dode Zee, Madecassoside en Criste marine, om de meest gevoelige huid een gamma aan te bieden van hypoallergene verzorging.

De Lairesse Apotheek is erg enthousiast over deze producten en wil dit graag met u delen. Daarom besteden wij hier in de week van 11 september extra aandacht aan. U kunt die week kennis maken met de producten van Seaderm Laboratoirs door middel van een gratis proefmonster van het remineraliserend algenbad.

seaderm
algenbad

Tevens krijgt u, bij het aanmelden van een vriend(in) of familielid voor de nieuwsbrief van de Lairesse apotheek, een gratis rijk gevulde douche/bad starterkit betreffende een zeepvrij wastablet, een mini-algenbad, een scrubzeepje, een tube hydraterende lichaamsemulsie en een badbruistablet ten waarde van €3,95.

Print deze voucher en vul daar de naam en e-mail adres in van uw vriend(in) of familielid. Lever deze vervolgens bij de Lairesse Apotheek voor de gratis starterskit.

Voor meer informatie over SeaDerm kunt u een bezoek brengen aan hun website.Medisch Nieuws
     
Bewegen helpt ook na 40 jaar niksen - NRC Handelsblad

Mannen die 40 jaar nauwelijks lichaamsbeweging hebben gehad kunnen hun kans op hartklachten verkleinen door daarna toch flink actief te worden. Ze hebben dan tientallen procenten minder kans op een hartziekte dan oudere mannen die hun hele leven inactief geweest zijn. De Duitse studie, die in week 29 in het tijdschrift Heart (online) verscheen is een bevestiging van eerder onderzoek. In 1998 verscheen een grotere en gronderige studie in The Lancet waarin voor mannen ook al werd aangetoond dat het nuttig is om op middelbare leeftijd te beginnen met bewegen. Opvallend is wel dat het Duitse onderzoek aantoont dat vooral "heel actief" bewegen gezond is. De meeste studies laten zien dat het ook goed is om matig actief te zijn.Gezondheid
     
Het Alfa Dieet - Net zo slim, gezond en slank als onze eerste voorouders

Dagelijks staat u in contact met de Alfa-mens: Perfect gevormd en in topconditie ontmoet u uw soortgenoot in de film, op televisie, in de bladen, in advertenties en commercials. Maar wie werkelijk op zoek gaat naar de alfa-mens, zal vaak bedrogen uitkomen. De 'Perfecte' mens lijkt een illusie, of heeft hij ooit bestaan?

Het Alfa dieet is eigelijk geen dieet, maar een levensstjil. Het dieet neemt ons miljoenen jaren terug in de tijd, waarin de essentie van het functioneren van het lichaam centraal staat. Onze eerste voorouders aten zoals de natuur bedoelt heeft.

Na de agrarische revolutie veranderde ons dieet ingrijpend. Ontwikkelingen in de voeding, waaronder het gebruik van meer suiker, heeft bijgedragen aan het steeds ongezonder worden van het dieet.

Het alfa dieet beschrijft op toegankelijke wijze hoe onze eerste voorouders aten; een dieet dat ook in onze huidige tijd gemakkelijk te volgen is.

Het boek is aanwezig in de apotheek en is kost voor €18,95

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het alfa dieet.

  alfa boek


Nieuw in de Lairesse Apotheek
       
laptop De Lairesse Apotheek Informatiezuil

Onlangs is in de Lairesse Apotheek een vernieuwde informatiezuil geplaatst welke u kunt gebruiken om meer te weten te komen over de preventie en het welbevinden van de mens. Op de laptop staan programma's geinstalleerd welke u meer kunnen vertellen over verschillende ziekten door bijvoorbeeld de medische encyclopedie te raadplegen. Daarnaast kunt u informatie opvragen over alternatieve geneeswijze via het VIG programma.

Natuurlijk kunt u de laptop ook gewoon gebruiken om tijdens het wachten te surfen op het internet.


streep

 
Informatie scherm

In de gevel is afgelopen maand een tft-scherm geplaatst waarop, naast de schermen in de apotheek, informatie en presentaties zijn te bezichtigen. Voor toelichting over deze presentaties kunt u ten alle tijden het personeel van de Lairesse Apotheek benaderen die u meer kunnen uitleggen.


De Lairesse Apotheek Lifestyle Producten
       

Naast het leveren van reguliere geneesmiddelen heeft de Lairesse Apotheek ook lifestyle producten in haar assortiment. Hieronder vallen Alternatieve Geneesmiddelen, Lichaamsverzorgingsproducten en Voedingssupplementen


Alternatieve Geneesmiddelen
       
Bij de Lairesse Apotheek heeft preventie en het welzijn van de mens de hoogste prioriteit. Daarom leveren wij naast reguliere medicijnen ook alternatieve geneesmiddelen. De volgende merken hebben wij in ons assortiment.   VSM
Wala
Weleda

Lichaamsverzorgings producten
       
Onze lichaamsverzorgingsproducten zijn geselecteerd op basis van kwailiteit. Enkel merken die een bewezen effectief resultaat hebben worden opgenomen in ons assortiment   Dr Hauschka
Dr Kneipp
Drs Hans Schreuder
La Roche-Posay
Roc
Vichy
Weleda

Voedingssupplementen
       
De Lairesse Apotheek is gespecialiceerd in het leveren van voedingssupplementen. De hedendaagse levenstijl heeft als gevolg dat men niet voldoende bouwstoffen binnen krijgt die essentieel zijn voor een gezond lichaam. Door het nemen van voedingssupplementen zorgt men ervoor dat het lichaam wel alle bouwstoffen en vitaminen wordt voorzien. De Lairesse Apotheek heeft de volgende merken in haar assortiment.

  AOV
Lamberts
Orthica
Solgar

De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief - Door Lars van den Berg / Helder Communicatie Advies