De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief

december 2006


website lairesse apotheek

website nieuwsbrief

opgeven nieuwsbrief
contact
Introductie

Welkom bij alweer de laatste Lairesse Nieuwsbrief van het jaar. Deze maand verteld Marlies over haar ervaringen met multi vitaminen, wordt het merk Solgar uitgelicht, bespreken we de nieuwe voetenlijn van Vichy en hebben we enkele medische feitjes. Veel lees plezier!

Voor inhoudelijke vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar lairesse@ezorg.nl of kunt u langs komen bij de Lairesse Apotheek. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwsbrief zelf, mail dan naar info@lairessenieuwsbrief.nl

De Lairesse Apotheek adviseert....

In deze rubriek vertelt een personeelslid van de Lairesse Apotheek elke maand over een actueel onderwerp. Deze maand vertelt Marlies alles over multi vitaminen.

"Multi vitamines, de basis voor een optimale gezondheid!

Al jaren adviseer ik klanten van de Lairesse apotheek een kwalitatief goed multivitamine preparaat als basis voor de gezondheid. Een optimale inname van voedingsstoffen geeft u een betere bescherming tegen ziektes.
Ik ben overtuigd! Ik hoop u ook na het lezen van deze tekst.

In tegenstelling tot wat men vaak denkt kan de normale voeding niet altijd voorzien in een optimale inname van voedingsstoffen. Alleen door optimale inname kan men profiteren van extra bescherming die de betreffende stoffen kunnen bieden. Bovendien zijn behoeften individueel bepaald. Erfelijke kwesties, levensstijl, en ons spijsverteringsstelsel kunnen een rol spelen. Bevolkingsgroepen zoals ouderen, kinderen in de groei, sporters, zieken, lijnende mensen, veganisten, rokende mensen, zwangere vrouwen en stress kunnen de behoefte aan bepaalde vitaminen en mineralen doen toenemen.

De werking van voedingsstoffen is veel breder dan het voorkomen van gebreksziekten. De gebreksziekten zijn in feite de slotfases van een lange lijst van klachten die gewoonlijk niet in verband worden gebracht met specifieke vitamine- en mineraalgebreken. Op zich is dit logisch. Regulieren artsen zijn geschoold op het gebied van ziekte en het wegnemen van klachten. Zij richten zich daarbij met name op de symptomen van de kwaal, niet op het achterhalen van de oorzaak. Zo krijgt men voor bepaalde kwalen medicijnen die erop gericht zijn symptomen van deze kwaal te bestrijden en zullen ze niet worden behandeld met een betreffende vitamine waar een gebrek aan is. Zo gaat men steeds meer medicijnen slikken terwijl de gezondheid kan verslechteren.

Inname van extra vitaminen betekent meer bescherming en meer weerstand. Het gebruik van voedingssupplementen is een eenvoudige, effectieve en veilige manier om een optimale hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten in te nemen.

Wij adviseren in de apotheek voornamelijk  preparaten van Solgar en Orthica. Deze merken leveren kwalitatief zeer goede produkten. De produkten bevatten, waar mogelijk, natuurlijke grondstoffen en garanderen een goede opname door het lichaam. De samenstelling gaat verder dan de 'aanbevolen dagelijkse hoeveelheid' om een optimale gezondheid te bevorderen. Vanzelfsprekend zijn de produkten vrij van onnodige toevoegingen.

De dagelijkse vitamine pil. Ik zie het als een investering in de gezondheid! Voor meer informatie of vragen kunt u altijd langskomen, wij adviseren u graag.

Tot ziens in de Lairesse apotheek.

Een gezonde groet,

Marlies

Nieuwe producten in de Lairesse Apotheek

Vichy - Voetenlijn

De Lairesse Apotheek heeft onlangs een nieuwe lijn verzorgende producten in haar assortiment opgenomen. Het betreft de voeten verzorgingslijn van Vichy genaamd Podexine.

De Vichy voetenverzorginslijn richt zich op verscheidene voetproblemen zoals kloven, droge voeten, eelt en over transpiratie. De verzorgingslijn van vichy bestaat bestaat uit:

Een herstellende gel tegen kloven. Deze gel verzacht en versoepelt de huid en zorgt ervoor dat kloven al na 48 uur afnemen.

Een herstellende crème tegen droge voeten. Deze crème voedt diepgaand, 24u lang en laat geen vette sporen na.

Een verzorgende voetcrème tegen eeltplekken. De crème hydrateert en versoepelt de huid en zorgt ervoor dat de eeltplekken in één week afnemen.

Een anti-transpiratie crème. Deze crème bestrijdt vochtophopingen die onaangename geurtjes veroorzaakt. Na het aanbrengen van houdt het de voeten 24 uur droog.

Alle crème's en gels zijn getest op kwetsbare en gevoelige voeten. Voor meer informatie kunt u surfen naar www.vichy.nl of kunt u langs komen bij de Lairesse Apotheek voor advies van één van onze medewerkers.

Medisch Nieuws

Bewegen moet ook op de schijf van vijf - ANP

DEN HAAG - Ministens een half uur bewegen per dag moet op de schijf van vijf komen. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid wil dat Nederland, net als België, een tekentje voor bewegen toevoegd.
De Belgen hebben op hun voedselkaartje een zwemmer, fietser en hardloper afgebeeld. “Wellicht moet Nederland dit voorbeeld volgen”, zei Hoogervorst maandag bij het in ontvangst nemen van de nieuwe richtlijnen voor gezonde voeding van de Gezondheidsraad.

Advies
De raad adviseert ook om meer vis te eten, twee keer per week een portie (vette) vis, en meer groenten en fruit. Verder bevelen ze dagelijks magere melk, mager vlees, en 30 tot 40 gram vezels uit fruit en volkoren graanproducten als brood aan.

Minder zout
Mensen moeten minder zout eten, niet meer dan 6 gram per dag, en minder onverzadigde vetzuren tot zich nemen. Mannen mogen niet meer dan twee en vrouwen niet meer dan een glas alcohol per dag. Daarnaast moet iedereen minstens een half uur per dag bewegen. Maar wie meer eet of wie te dik is moet dat opvoeren tot een uur per dag.

Richtlijnen
Het is voor het eerst sinds twintig jaar dat de Gezondheidsraad richtlijnen voor gezonde voeding heeft opgesteld. Sinds 1986 is er veel veranderd. Mensen eten minder ongezond vet en iets meer vis. Maar er wordt minder groente en fruit gegeten dan vroeger. Minister Hoogervorst raadt zowel de frisdrank en voedingsindustrie als scholen, ouders en ggd-en aan om met het rapport aan de slag te gaan. Zo moet de industrie stoffen die niet bijdragen aan goede voeding, zoals toegevoegde suikers, zout, verzadigde vetzuren en transvetzuren tot een minimum beperken.

Medisch Nieuws

Blaaspijpje verraadt hartfalen - www.nu.nl

Hartfalen is op eenvoudige wijze te ontdekken door patiënten te laten blazen op een afgesloten blaaspijpje. Bij gezonde mensen daalt de bloeddruk door het persen, maar bij patiënten met hartfalen gebeurt dat niet of nauwelijks. Dat heeft de Nijmeegse cardioloog Jaap Remmen ontdekt.

In Nederland lijden ongeveer 200.000 mensen aan een verminderde pompfunctie van het hart, wat de dood tot gevolg kan hebben. Maar zeker de helft van hen ziet nooit een cardioloog, omdat de kwaal vaak wordt aangezien voor een andere aandoening.

Met het blaaspijpje van Remmen is de aandoening veel eerder en heel eenvoudig vast te stellen. Medicijnen kunnen de symptomen vervolgens flink verminderen. Daardoor verbetert de levensverwachting aanzienlijk.

Merk uitgelicht

Sinds november lichten wij elke maand een merk uit van ons assortiment en bespreken deze in de Lairesse Nieuwsbrief. Deze maand vertellen wij over SOLGAR

Solgar
De geschiedenis van Solgar Vitamins begint in New York in 1947, wanneer Allen Skolnick, een jonge man met een farmaceutische achtergrond, zich meer en meer gaat verdiepen in de kracht van vitaminen en mineralen. Samen met apotheker en compagnon Nat Colby richt hij de Solgar Vitamin & Herb Company op. Vanaf de eerste dag staat het bedrijf bekend om de geheel eigen filosofie en werkwijze.

De basis hiervan wordt gevormd door vier kernbegrippen: Wetenschap, Innovatie, Kwaliteit en Integriteit

Anno 2006 is Solgar al 60 jaar trouw aan de filosofie van de oprichters bij het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen.

Kwaliteit is voor Solgar Vitamins het belangrijkste ingrediënt van de ruim 300 verschillende producten. Daarom produceren zij, als één van de weinige bedrijven, hun eigen producten. Het zelf produceren houdt meer in dan het verpakken van het eindproduct, zij houden elke stap in het proces in eigen handen. Van de inkoop van de zuivere grondstoffen, het controleren van de kwaliteit hiervan, het ontwikkelen van formules, tot het controleren van elke stap in het productieproces. Om uiteindelijk de eindproducteen te verpakken en wereldwijd te verzenden. Het zelf produceren van de voedingssupplementen is niet alleen bedoeld om een optimale kwaliteit en veiligheid van de producten te kunnen garanderen, het stelt Solgar ook in staat om snel en adequaat te reageren op veranderende wetenschappelijke inzichten en wetgevingen, nationaal en internationaal.

Solgar producten zijn verpakt in donker glas. Dit donkere glas laat vrijwel geen licht of lucht door, waardoor oxidatie wordt tegengegaan. Ook heeft glas geen interactie met de supplementen, zoals bij plastic verpakking vaak wel gebeurt. En, minstens zo belangrijk, het glas is recyclebaar en belast het milieu niet onnodig.

Elk ingrediënt wat Solgar product bevat staat op het etiket vermeld. Daarnaast hanteert Solgar een 100% labelclaim wat nihoudt dat zij garanderen dat alle voedingsstoffen nog in de juiste dosering aanwezig zijn tot en met de datum die vermeld staat op de glazen pot.

Solgar biedt een 100% tevredenheidsgarantie. Mocht een product van Solgar onverhoopt niet aan de kwaliteitseisen voldoen, of mocht u opmerkingen hebben naar aanleiding van het gebruik van een van onze producten, dan kunt u contact opnemen met de Lairesse Apotheek of Solgar zelf.

Voor meer informatie over Solgar kunt u terecht op de website van Solgar, www.solgar.nl of bij het personeel van de Lairesse Apotheek.

Wilt u in de volgende nieuwsbrief meer weten over een merk uit het assortiment van de Lairesse Apotheek, mail uw suggestie dan door naar info@lairessenieuwsbrief.nl

De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief - Door Lars van den Berg / Helder Communicatie Advies