Lairesse Apotheek Nieuwsbrief
december 2007
Introductie
Welkom bij de laatste nieuwsbrief van de Lairesse Apotheek van dit jaar. De Lairesse Apotheek wil graag zorg dragen voor uw welbevinden. Vandaar dat we in deze nieuwsbrief aandacht besteden aan diverse onderwerpen die hieraan bijdragen. Wij stellen u onder andere onze nieuwe apotheker voor, Daan Jansen. Daarnaast introduceren wij een nieuwe dienst genaamd herhaalmedicatie online om uw apotheekzaken efficiënter te laten verlopen. Ook hebben wij een goede tip voor u wat betreft uw gezondheid. Inge van Haselen & Yvon Kruger vertellen over hun e-book betreft de combinatie van de juiste mindset, de juiste voeding en een goed bewegingsplan voor een fit en gezond lichaam. Uiteraard hebben wij enkele medische nieuwsfeiten voor u en sluiten wij af met enkele mooie kerstaanbiedingen. Veel leesplezier toegewenst.
Lairesse Apotheek Nieuws
"Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Daan Jansen en naast Marjan Terpstra ben ik de nieuwe apotheker in de prachtige Lairesse Apotheek.

Samen met het geweldige team van de Lairesse Apotheek gaan we er alles aan doen om u in 2008 nog beter van dienst te kunnen zijn. Mede door het aanbod van de diverse producten en de diversiteit aan bezoekers van de apotheek zie ik aankomend jaar met veel plezier tegemoet.

Mocht u ergens vragen over hebben dan kunt u altijd bij mij terecht. Heeft u bijvoorbeeld iets meer tijd nodig voor uitleg omtrent uw medicatie, dan maak ik graag een afspraak met u om dit gezamenlijk door te nemen en uw vragen naar tevredenheid te beantwoorden. Tevens kunt u, zoals altijd, al u vragen stellen aan ons fantastische baliepersoneel dat iedere dag voor u klaar staat. Tot ziens en ik hoop u snel te mogen ontmoeten.

Ik wens u allen een prettige kerst en een goed 2008!

Groet,

Daan Jansen
Lairesse Apotheek Nieuws
Nieuw: Herhaalrecepten service online.

Met de service herhaalrecepten online willen wij u graag tegemoet komen in het snel en efficiënt regelen van uw apotheekzaken.

De Lairesse Apotheek biedt u de gratis mogelijkheid om herhaalrecepten online te bestellen wanneer het u uitkomt, 24 uur per dag. De service is online te benaderen vanaf elke computer met een internetverbinding.
Als u uw bestelling vóór 17:00 uur online aan ons doorgeeft kunt u de medicatie de volgende werkdag al ophalen vanaf 10:00 uur. Bij het ophalen dient u wel het originele recept mee te nemen.

Meer informatie over deze service kunt u vinden op www.delairesseapotheek.nl.
Lairesse Apotheek Tip
Slank en Fit de feestmaand doorkomen.

Wil jij ook zo slank en fit mogelijk de feestdagen doorkomen? Dan is het programma Van Fat van Tot Fit in 90 Dagen van Inge van Haselen en Yvon Kruger een uitkomst.

Inge is Personal Trainer bij Splash Health Clubs in Amsterdam. Zij begeleidt in haar praktijk mensen die slank en fit willen zijn en ze weet als geen ander hoe je dat het beste kunt aanpakken! De sleutel van het geheim ligt in de combinatie van de juiste mindset, de juiste voeding en een goed bewegingsplan.

Inge ziet nog veel mensen die zich op één of twee aspecten richten en bijvoorbeeld een zeer streng dieet volgen of ineens heel fanatiek gaan sporten. Dat is niet de aanpak die zij voorstaat om blijvend slank en fit te worden. Beter is het de elementen mindset, voeding en beweging in samenhang en uitgebalanceerd aan te pakken. Daarnaast kan je als ondersteuning ook nog voedingssupplementen gebruiken.

In haar eBook Van Fat tot Fit in 90 Dagen onthult Inge samen met één van haar cliënten Yvon Kruger het geheim van haar personal training. Je kunt het eBook direct downloaden en meteen aan de slag gaan. Als je nu begint Inge’s adviezen in de praktijk te brengen, kun je in januari trots en tevreden op de weegschaal staan.

Abonneer je hier op de Fit in 90 Dagen Nieuwsbrief: www.fat-tot-fit.nl en ontvang een trainingsschema gratis. Hier vind je ook een speciale aanbieding van het eBook Van Fat tot Fit in 90 Dagen voor lezers van deze nieuwsbrief.
Medisch Nieuws
Meer kans hartaanval door koffiemachines - NRC Handelsblad

M
ensen die op hun werk veel koffie drinken vergroten hun kans op een hartinfarct. In automaten die zelfgemalen koffie maken, zitten vaak hoge concentraties cafestol, dat cholesterolverhogend is.
Dat blijkt uit onderzoek dat de Consumentenbond onlangs publiceerde.

De Consumentenbond stelt dat, bijvoorbeeld, een suikerpatiënt van zestig jaar met een ongezonde leefstijl in principe al een risico van 40 procent heeft om voor zijn zeventigste een hartinfarct te krijgen. Als hij daarbij jarenlang ongeveer vijf koppen automatenkoffie per dag drinkt, stijgt het risico van 40 naar 42 procent, aldus de bond.

Een gezonde man van 55 jaar heeft 8 procent kans op een hartinfarct voor zijn pensioen. Als hij vaak de koffie met hoog cafestolgehalte drinkt, wordt dat risico volgens de berekeningen van de bond 8,4 procent. De zogenoemde fresh brew-koffieautomaten beslaan 16 procent van de zakelijke markt, zegt de bond. De onderzoekers hebben de hoogste concentraties gemeten bij de koffiemachines Autobar Valencia en de Bremer Viva. In een kopje van 130 ml is 1,9 milligram cafestol aangetroffen. Vijf van die kopjes per dag staan ongeveer gelijk aan vier boterhammen met roomboter in plaats van dieetmargarine.
Medisch Nieuws
Tachtig procent van de zwangeren klaagt over vergeetachtigheid. Die geheugenstoornis is ook meetbaar, maar blijft gelukkig binnen de perken - NRC Handelsblad

Eén factor van belang bij die zogenaamde ‘zwangerschapsdementie’ is het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron.

Nijmeegse onderzoekers beschrijven hoe progesteron het geheugen van niet-zwangere vrouwen negatief beïnvloedt. De hersengebieden waar informatie wordt opgeslagen én waar die wordt opgeroepen, zijn dan minder actief. De resultaten staan deze maand in de Journal of Neuroscience.
Geslachtshormonen beïnvloeden de stemming en cognitieve functies. Dat is bij niet-zwangere vrouwen soms merkbaar bij het stijgen en dalen van de vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen tijdens de menstruele cyclus. Bij zwangeren bereiken de hormoonspiegels recordhoogtes en deze gaan regelmatig vergezeld van emotionele labiliteit en vergeetachtigheid.

Dat komt door progesteron, een geslachtshormoon dat aantoonbare effecten op het brein heeft. Hersenwetenschapper Guido van Wingen en zijn collega's van het UMC St.Radboud vonden dat progesteron de opslag én het ophalen van emotioneel geladen informatie bemoeilijkt. Niet-zwangere vrouwen slikten een dosis progesteron, waardoor de bloedconcentratie vergelijkbaar was met die van zwangeren. Bij testen waarbij ze gezichten met verschillende uitdrukkingen moesten onthouden en herkennen, presteerden ze slechter dan vrouwen die een placebo slikten. Van Wingen: ‘We hebben significante, maar kleine verschillen gemeten.
Aanbiedingen van Dr Kneipp
Voor de decembermaand hebben wij enkele cadeausets van Dr Kneipp in ons assortiment opgenomen die in geschenkverpakking worden geleverd:
Badkamergeheimen - Om van je eigen badkamer een kuuroord te creëren. Een luxe geschenkverpakking van Kneipp met vijf verschillende mini producten voor bad, douche en body.
Ieder met een heel specifieke werking, van ontspannend tot verzorgend. Deze heerlijke set bestaat uit Aloe Vera douchebalsem (30 ml), Rozemarijn douche (30 ml), Oranje/Lindebloesem badolie (20 ml), Kruiden huidolie (20 ml) en een Lavendel badbruistablet (80 gr).
€8,99
Pure Verleiding - Ylang Ylang Kweepeer - Verwen jezelf of een ander met een verzorgend, licht schuimend bad en een weldadige massage. Kneipp Schuimende Badolie Kweepeer/Rozemarijn is een unieke combinatie van verzorgende, natuurlijke oliën en de luxe van schuim. De verleidelijke, exotische geur van de ylang-ylang massage-olie zorgt ervoor dat je je in een andere wereld waant. In dit pakket zit een verzorgende Massage olie Ylang-Ylang (100 ml) en Schuimende Badolie - Kweepeer/Rozemarijn (20 ml).
€8,99
Mini badolie - Vijf badsensaties in één fraaie geschenkverpakking. Vijf heerlijk geurende badoliën met ieder zijn eigen werking. De één maakt de spieren soepel, de ander ontspant, kalmeert of activeert. De ideale gelegenheid om te ervaren dat Kneipp badolie aan je gezondheid werkt terwijl je lekker in bad ligt te genieten. Deze set bestaat uit Jeneverbes badolie (20 ml), Eucalyptus badolie (20 ml), Hooibloemen badolie (20 ml), Rozemarijn badolie (20 ml) en Lavendel badolie (20 ml).
€8,99
Geschenkverpakking Lavendel - Verras jezelf of een ander met een Kneipp 'SELECTION' geschenkset Lavendel. Een selectie van hoogwaardige Kneipp Pure Ontspanning - Lavendel body-, bad- en doucheproducten. De pure lavendelolie heeft een kalmerende werking op je zintuigen en is weldadig voor lichaam en geest. Bovendien bieden de lavendel body producten een intensief hydraterende en huidherstellende verzorging met belangrijke huidvitamines A & E. Je huid voelt weer comfortabel, fluweelzacht en heerlijk soepel aan. Deze set bestaat uit Lavendel Huidolie (20 ml), Lavendel Bodylotion (30 ml), Lavendel Massage-olie (20 ml), Lavendel Douche (30 ml) en een Lavendel Badbruistablet (80 gr).
€8,99

Fit & Actief Rozemarijn– Na een verkwikkende douche of tintelend bad met Kneipp Fit en Actief Rozemarijn bruis je weer van de energie. Met dit activerende cadeau verras je iedereen. Dit pakket bestaat uit Aroma Douche Fit en Actief - Rozemarijn (200 ml), Badbruistablet Rozemarijn (80 g) en een douchepuff.
€5,99

Fitness Fris Citrus Zonnebloem – De speciale natuurlijke formule van Fitness Fris verfrist en geeft nieuwe energie na sportieve inspanning. Bovendien geeft de huidverzorgende werking van citrusvruchtolie de huid spankracht en verfrist haar op milde wijze. Dit set betreft Aroma Douche Fitness fris – Citrus Melisse (200 ml), Huidolie Fitness Fris – Citrus Zonnebloem (100 ml) en een douchepuff.
€9,99
Aanbiedingen van Weleda
Voor de decembermaand hebben wij tevens enkele cadeausets van Weleda in ons assortiment opgenomen die in geschenkverpakking worden geleverd:
Lavendel Ontspanningscadeau
Dat lavendel meer is dan een aangename geur, kun je zelf ervaren als je met lavendel in bad gaat, wat lavendelolie op een zakdoek sprenkelt of je lichaam ermee inwrijft. De zuivere lavendelolie werkt aangenaam ontspannend op lichaam en geest. De fraaie cadeaudoos is gevuld met 100 ml Lavendel Ontspanningsbad, 50 ml Lavendel Ontspanningsolie en het boekje Lavendel geeft licht, lucht en rust.
€ 8,95.
Weleda Verwenners
Verras iemand anders of jezelf tijdens de feestdagen met dit verwensetje, bestaande uit: 50 ml Duindoorn Bodylotion, 10 ml Arnica Massageolie, 10 ml Rosa Mosqueta Dagcrème, 10 ml Berken Cellulitis Olie en 20 ml Weleda Douche. Dit allemaal verpakt in een klassiek tasje.
€ 7,95.
Massageboekje
Er zijn vele redenen om te masseren. Omdat je iemand wil verwennen, omdat je moeder hoofdpijn heeft, omdat je vriend te fanatiek geweest is met sporten, of omdat je zoon wat ontspanning heeft verdiend na het harde studeren, bijvoorbeeld. Massage: sportief, gezond en weldadig staat boordevol tips en informatie over massage. Voor de professionele en beginnende masseur!
€ 1,95
Babymassage Cadeau
Weleda Babymassage Cadeau bevat producten voor een zachte babymassage: 200 ml Calendula Iedere Dag Olie, handleiding Babymassage voor beginners en een Calendula Knuffelpopje van 100% biologisch katoen.
€12,95
De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief - Door Lars van den Berg / Helder Communicatie Advies