De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief
juni 2007

website lairesse apotheek
website nieuwsbrief
opgeven nieuwsbrief
contact
Introductie
Welkom bij de Lairesse Nieuwsbrief. Deze maand vertelt Petra uitgebreid over de verzorging van baby's en introduceren we een nieuwe Seaderm lijn.

Voor inhoudelijke vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar lairesse@ezorg.nl of kunt u langs komen bij de Lairesse Apotheek. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwsbrief zelf, mail dan naar info@lairessenieuwsbrief.nl
De Lairesse Apotheek adviseert....
Weleda logoDeze week vertelt Petra over de verzorging van baby's en de verzorging daarvan met Weleda.

U heeft in de nieuwsbrief van november 2006 al kunnen lezen dat wij het hele assortiment van Weleda aanbieden in de apotheek. Weleda heeft een breed aanbod van natuurzuivere verzorgings- en gezondheidsproducten en zelfzorgmiddelen die de gezonde natuurlijke krachten van je eigen lichaam én van dat van je kind ondersteunen. Zo verzorg je je kind en jezelf met al het goede uit de natuur, daarnaast zijn alle producten  dierproefvrij.
Graag vertel ik u wat meer over de producten voor de verzorging van baby’s.

Weleda heeft speciaal voor de tere babyhuid een verzorgingslijn met Calendula als hoofdbestanddeel. Calendula of Goudsbloem is een groene plant met een fel oranje bloem, verwerkt als extract in crèmes en huidoliën heeft ze een verzachtende en zuiverende invloed op de huid.

Mijn favoriete product uit deze lijn is Calendula Iedere Dag Olie.
Deze olie heeft een verwarmende, ontspannende en zuiverende werking. Deze olie trekt snel in en is zeer geschikt voor dagelijks gebruik, vooral voor de droge huid. Ook als massageolie erg prettig. Calendula Iedere Dag Olie is daarnaast te gebruiken om de babybilletjes te reinigen. Het huidje van je baby blijft zacht en soepel en wordt beschermd tegen uitdrogen. Geschikt vanaf dag één.

Andere producten:
Calendula Billenbalsem
, een beschermende balsem met zinkoxide, die rode billetjes of schrale plekjes helpt herstellen.

Calendula Bodycrème, een aangenaam geurende crème met verzachtende kamille voor de dagelijkse verzorging van het gezicht en het lijfje van je baby.

Calendula Bodymilk is een verfrissende lotion met zoete amandelolie waarmee je de huid van je baby kunt reinigen en verzorgen. Het water in de lotion verdampt als deze wordt aangebracht, wat een aangenaam verkoelend effect heeft. Door toevoeging van calendula en bijenwas heeft de bodymilk een verzorgende en beschermende werking.

Calendula Crèmebad is bedoeld om je baby’s tere huidje mild te reinigen en zacht te verzorgen. Voor dit doel bevat Calendula Crèmebad een hoog gehalte aan waardevolle plantaardige oliën die de uitdrogende werking van water tegengaan en je baby’s huidje soepel houden. Het crèmebad is tevens geschikt voor volwassenen met een gevoelige huid.

Calendula Welterustenbad ontspant na een dag vol indrukken. Dit kruidige ‘chocoladebruine’ badextract met tijm verzorgt en verwarmt de kwetsbare kinderhuid en helpt kleine kinderen fysiek en mentaal in evenwicht te blijven. Calendula welterustenbad is niet zozeer bedoeld om de huid te reinigen, maar heeft een rustgevende werking.
Tip: Heeft je kindje moeite om ’s avonds in te slapen, door de vele indrukken overdag, dan helpt een welterustenbad voor het naar bed gaan om hem rustiger te maken. De warmte van het water en de oliën werken ontspannend.

Calendula Weer en Windbalsem is speciaal ontwikkeld om de tere baby- en kinderhuid te beschermen tegen de invloeden van guur weer, maar ook voor volwassenen met een gevoelige huid is deze balsem zeer geschikt. De balsem is watervrij en biedt daardoor extra bescherming tegen streng weer. Het gaat uitdrogen van de huid tegen. De bijenwas is zeer zacht voor de huid en daarom geschikt voor toepassing in producten voor een gevoelige huid. Smeer, voor je kinderen naar buiten gaan, de weer en windbalsem dunnetjes op het gezicht en vergeet daarbij de oren en lippen niet. De balsem kan ook goed op de handen worden gesmeerd.

Voor meer vragen kunt u uiteraard terecht bij het personeel van de Lairesse Apotheek.
Medisch Nieuws
1 op de 6 krijgt huidkanker – De pers

zonnebranfEen op de zes Nederlanders krijgt waarschijnlijk huidkanker. De kosten voor de gezondheidzorg zullen flink stijgen, voorspelt het Nederlands Huidfonds.

Hoe vaak huidkanker voorkomt in Nederland is onduidelijk vanwege het ontbreken van een betrouwbaar registratiesysteem, maar volgens het Huidfonds ‘stevenen we af op een epidemie’. Oorzaak hiervan is de toename van het aantal oudere mensen. Gezien hun leeftijd zijn zij langer blootgesteld geweest aan de schadelijke UV stralen van de zon. Bovendien waren er geen voorlichtingscampagnes over de gevaren van zonlicht toen zij jong waren. Bij hen zal zich in grote getale huidkanker kunnen gaan ontwikkelen. Waarschijnlijk krijgt 1 op de 6 Nederlanders huidkanker, stelt het Huidfonds. Het basaalcelcarcinoom van de huid (huidkanker) komt tegenwoordig vaker voor dan alle andere kwaadaardige aandoeningen van de mens bij elkaar. In Amerika is huidkanker al huidziekte nummer een en nemen de kosten voor de behandeling de vijfde plaats in van de kosten van kankerbehandelingen, aldus het Huidfonds.
Nieuwe producten in de Lairesse Apotheek

Nieuwe Seaderm producten

Seaderm komt deze maand met een uitbreiding van hun bestaande lijn huidverzorgingsproducten. Deze huidverzorgingslijn is zonder kleurstoffen of parfum en daarnaast proefdiervrij!

Het Seaderm anti-cellulitusprogramma geeft na twee tot vier weken voelbaar en zichtbaar resultaat en bestaat uit drie stappen:

Reiniging - De reiniging bestaat uit een schuimende lichaamspeeling. De exfoliërende bestanddelen en de zacht reinigende agentia ontdoet de opperhuid van dode cellen. De huid wordt weer zacht en stralend. De algen en het zeewater bevatten een grote hoeveelheid mineralen en sporenelementen die ze aan de huid afgeven. Te gebruiken onder de douche. Deze exfoliërende zeep met algen kan dagelijks worden gebruikt maar bji een droge huid wordt éénmaal per week aangeraden. De gereinigde huid is nu klaar om de actieve bestandsdelenvan het verwarmde cellulli-actief masker en de cellulli-crème op te nemen en wordt opnieuw stralend en stevig.

Behandeling - Het verwarmde cellulli-actief masker (pakking) zorgt voor een gladdere en steverige huid en ontdoet de huid van onzuiverheden. Deze pakking wordt na het gebruik van de exfoliërende zeep toegepast op de te behandelen zones als de djien, heupen, billen en buik. De cellulli-actief masker kan een periode van 6 weken 3 maal weeks worden gebruikt voor een snel resultaat. Bij een droge huid is dit wekelijks 1 a 2 maal.

Verzorging - Voor het verzorgen van de huid is de celluli-crème met actieve zeebestanddelen. Deze crème dient gebruikt worden na het gebruik an de schuimende lichaamspeeling en de cellulli-actief crème. Gebruik de crème één maand actief en een hermoddelerend effect van uw silhouet zal zichtbaar zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het personeel van de Lairesse Apotheek.

Tip van de Apotheek

De Lairesseapotheek Nieuwszuil

In de Lairesse Apotheek staat een informatiezuil die door iedereen gebruikt mag worden als er even moet worden gewacht. Via onze informatiezuil kunt u zelf kijken in een database voor alternatieve geneeswijzen en kunt u rondneuzen in de medische encyclopedie. Daarnaast kunt u gerust even op het internet surfen om zo bijvoorbeeld uw mail te controleren. Onlangs is het gebruikersgemak verhoogd door de nieuwe interface. Dus als u in de apotheek bent, neem dan gerust een kijkje.

De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief - Door Lars van den Berg / Helder Communicatie Advies