De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief

november 2006


website lairesse apotheek

website nieuwsbrief

opgeven nieuwsbrief
contact
Introductie

Welkom bij de derde nieuwsbrief van de Lairesse Apotheek. Deze maand hebben we enkele medische feitjes, worden er twee nieuwe onderdelen van de nieuwsbrief geintroduceerd en bespreken we nieuwe producten.

Voor inhoudelijke vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar lairesse@ezorg.nl of kunt u langs komen bij de Lairesse Apotheek. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwsbrief zelf, mail dan naar info@lairessenieuwsbrief.nl

De Lairesse Apotheek adviseert....

In deze nieuwe rubriek verteld elke maand een personeelslid van de Lairesse Apotheek over actuele onderwerpen. Deze maand vertelt Marloes over griep en wat daarbij komt kijken.

"Ieder jaar rond oktober/november stromen de recepten voor de griepprik weer binnen. In principe krijgen 'risico' patienten een oproep thuis en hoeven zij dan ook geen griepprik bij hun apotheek te kopen. Deze patiënten krijgen de vaccinatie vergoed en krijgen de prik rechtstreeks van en bij hun arts. De vele recepten die wij binnen krijgen zijn van mensen die zelf zo'n vaccinatie willen. Zij moeten de prik zelf betalen en dus bij de apotheek kopen. Er zijn per apotheek een beperkt vaccinaties beschikbaar dus er is ieder jaar weer een run op de griepprik.

Dit jaar zijn alle vaccinaties in onze apotheek alweer vergeven, maar dat wil niet zeggen dat je niet iets anders kunt nemen om de winter griepvrij door te komen. Er zijn tegenwoordig zoveel middelen te verkrijgen die preventief tegen de griep werken. Je hebt middelen op homeopatische basis zoals: "Oscillococcinum" dit kun je tijdens de griep periode eenmaal per week (preventief) innemen. "Echinaforce" van Dr. Vogel op basis van Echinacea(=Rode Zonnehoed) wordt ook veel gebruikt. Dan is er ook "Sambucol", gemaakt van het vlierextract Sambucol, dit ontmantelt en verhindert virussen voordat ze de lichaamscellen binnendringen, vooral handig als het virus in de naaste omgeving rondwaart. Op orthomoleculaire basis is er de "Weerstandskuur" van Orthica; een krachtige vijfdaagse kuur ter bevordering van de algehele weerstand op basis van kruiden zoals Ginseng. Een goede multivitamine slikken tijdens de winter, of in ieder geval een hoge dosis vitamine C is ook een aanrader! Garantie dat je geen griep krijgt heb je nooit, maar die garantie heb je ook zeker niet met de griepprik!"

Nieuwe Producten

Oltagan - Alles voor de oren

Oltagan introduceert twee nieuwe producten namelijk Oltagan Oorsmeer - tegen overmatig oorsmeer - en Oltagan Oordopjes - voor bescherming tegen geluidsoverlast.

Oltogan oorsmeer is speciaal ontwikkeld om overmatig oorsmeer zacht te maken en te verijderen. Door het gebruik van een klein flesje is het makkelijk aan te brengen in het oor en is bovendien hygiënisch in gebruik. De oordruppels zijn zowel geschikt voor volwassenen en kinderen. Oltogan Oorsmeer kost €5,95

De Oltogan oordopjes biedt de uitkomst tegen geluidsoverlast veroorzaakt door snurken, wegwerkzaamheden, harde muziek, etc. De oordopjes zijn zeer comfortabel door het zachte huidvriendelijke materiaal. De zacht en prettigzittende oordopjes zijn bijzonder effectief dankzij de vorm, die aangepast is aan de gehoorgang. De oordopjes verminderen lawaai met gemiddeld 35 decibellen. De Oltogan oordopjes worden verpakt per twee paar en kosten €2,95

Naast deze nieuwe producten heeft de Lairesse Apotheek ook de Oltogan oordruppels in haar assortiment. De werkzame stoffen in de oordruppels stillen de pijn snel en onttrekken overtollig vocht aan de oor. Oltogan oordruppels kunnen bij volwassenen en baby's vanaf 6 maanden gebruikt worden. De prijs voor de Oltogan oordruppels is €5,95

Medisch Nieuws

Lijnzaad goed tegen ADHD

Lijnzaadolie blijkt een gunstige uitwerking te hebben op ADHD-verschijnselen.
Een drie maanden durend onderzoek in India onder dertig kinderen met ADHD heeft dit laten zien. Lijnzaad staat bekend om zijn gunstige invloed op de ontwikkeling van de hersenen. ADHD-symptomen zoals aandachttekort, impulsiviteit, rusteloosheid en gebrek aan zelfconcentratie worden veroorzaakt door een verstoring van processen in de hersenen.

Medisch Nieuws

Vaccin ter voorkoming van baarmoederhalskanker voor vrouwen tot 26 jaar.

Gardasil® is een nieuw vaccin van Sanofil Pasteur MSD dat kan bijdragen aan de gezondheid van de Nederlandse vrouw in de toekomst. Dit vaccin is namelijk het eerste vaccin dat baarmoederhalskanker kan voorkomen. Gardasil is het enige vaccin dat vrouwen kan beschermen tegen de vier meest voorkomende vormen van het virus ("humaan papillomavirus" type 6, 11, 16 en 18) dat schade aan de gezondheid van de vrouw kan toebrengen. Het vaccin Gardasil kan worden gegeven aan kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar en aan jonge vrouwen in de leeftijd 16 tot 26 jaar. Gardasil bestaat uit 3 injecties welke binnen 1 jaar gedoseerd dienen te worden.

Gardasil kost €122,44 en wordt niet vergoed

Merk uitgelicht

Vanaf november gaan wij elke maand in de Lairesse Nieuwsbrief een merk uit ons assortiment uitlichten. Hier gaan wij vervolgens meer over vertellen en de reden vertellen waarom de Lairesse Apotheek dit in haar assortiment heeft. Deze maand zullen we beginnen met Weleda.

Weleda
Weleda is de langst bestaande producent van natuurzuivere, mens- en diervriendelijke verzorgingsproducten en (zelfzorg)geneesmiddelen. Dat Weleda een warm hart toedraagt aan de mens en natuur blijkt uit de wijze waarop zij hun ingrediënten verkrijgen. De plantaardige en dierlijke grondstoffen (wolwas, bijenwas) die gebruikt worden komen zoveel mogelijk uit de biologisch-dynamische of biologische landbouw en uit in het wild verzamelde planten. Weleda streeft ernaar om het energiegebruik, afval, milieuvervuiling en schadelijke stoffen te minimaliseren en milieuvriendelijke initiatieven te stimuleren. Dit spreekt, doordat men steeds vaker geattendeerd op het welzijn van de aarde, steeds meer mensen aan.

Weleda Nederland heeft een eigen biologisch-dynamische kruidentuin voor de teelt van medicinale kruiden. Deze tuin ligt rondom het gebouw en bestaat uit drie gedeelten. In de Assortimentstuin groeien planten die in de lichaamsverzorgingsproducten worden verwerken. In de Productietuin wordt er op grotere schaal geneeskruiden, bestemd voor de productie van (zelfzorg)geneesmiddelen geteeld. Voorbeelden zijn goudsbloem, sint-janskruid en primula. De Wilde weide is bedoeld als standplaats voor moerasachtige inheemse wilde planten, zoals valeriaan, grote engelwortel en smeerwortel.

Weleda heeft een uitgebreid assortiment productenlijnen waaronder Lichaamsverzorgingsproducten Van top tot Teen en Moeder en Kind. Daarnaast beidt Weleda ook Zelfzorg producten aan voor wanneer u de ernst van de kwaal zelf kunt overzien. Weleda's assortiment aan Geneesmiddelen zijn gebaseerd is op minerale, plantaardige of dierlijke extracten.

Weleda ontwikkelt geneesmiddelen die zorgen voor het behoud en herstel van het gezonde evenwicht. Weleda gaat uit van zelfherstellende krachten van het lichaam. Dat is ook precies de reden waarom het merk Weleda zo goed in de Lairesse Apotheek thuis hoort. Niet ziek zijn is het uitgaanspunt, maar we stellen ons de vraag ďHoe blijven we gezond?Ē Weleda maakt geneesmiddelen die zo verkrijgbaar zijn aan de balie van onze apotheek, maar ook medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn. Beiden zijn bij de Lairesse Apotheek te verkrijgen. Natuurlijk hebben wij ook de huidoliën in ons assortiment die allemaal hun eigen werking hebben en uitsluitend plantaardige oliŽn bevatten. De Calendula baby lijn bevat enkel natuurlijke ingrediŽnten voor de tere kwetsbare kinderhuid. Ook de serie badmelken biedt voor ieder wat wils; verfrissing, ontspanning, rust, vitaliteit en versterking. Wat ook fijn is om te weten, alle bad- en doucheproducten zijn biologisch afbreekbaar. Weleda biedt in totaal maar liefst 70 producten om je lijf van top tot teen natuurlijk te verzorgen. Of het nu gaat om de verzorging van je gezicht, handen, voeten, rug of mond, elk deel van je lichaam kun je verzorgen met natuurzuivere plantenoliŽn en Ėextracten. En deze 70 producten zijn natuurlijk bij de Lairesse Apotheek te krijgen.

Voor meer informatie over Weleda kunt u terecht op de website van Weleda, www.weleda.nl of bij het personeel van de Lairesse Apotheek.

Wilt u in de volgende nieuwsbrief meer weten over een merk uit het assortiment van de Lairesse Apotheek, mail uw suggestie dan door naar info@lairessenieuwsbrief.nl

De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief - Door Lars van den Berg / Helder Communicatie Advies