De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief
september 2007

website lairesse apotheek
website nieuwsbrief
opgeven nieuwsbrief
contact
Introductie
Welkom bij de Lairesse Nieuwsbrief van september. In deze nieuwsbrief besteden wij deze maand extra aandacht aan onze Online Services.  Met onze Online Services, bestaande uit de pilservice en in de nabije toekomst ook de herhaalrecepten service, willen wij graag uw apotheekzaken vergemakkelijken. Dit kan u veel tijd en moeite besparen. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder! Verder besteden wij deze maand aandacht aan het merk Orthica en brengen wij u op de hoogte van het laatste nieuws op medisch gebied.

Voor inhoudelijke vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar lairesse@ezorg.nl of kunt u langs komen bij de Lairesse Apotheek. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over de nieuwsbrief zelf, mail dan naar info@lairessenieuwsbrief.nl
De Lairesse Apotheek adviseert....

De Lairesse Apotheek wil graag zorg dragen voor het feit dat al uw apotheek zaken zo makkelijk mogelijk geregeld zijn. Één van de mogelijkheden die wij hiervoor toepassen is het aanbieden van Online Services. Onder Online Services vallen enkele diensten die tijdrovende zaken tot enkele muisklikken kan reduceren. Op dit moment bestaat de Online Services uit de pilservice, welke u in staat stelt om op elk moment van de dag uw anticonceptie pil te bestelen. Surf naar www.delairessepotheek.nl en vervolgens naar pilservice om u in te schrijven.

In de nabije toekomst zal de Online Services worden uitgebreid met een nieuwe service genaamd Herhaalrecepten. Deze service stelt u instaat om in één oogopslag al uw actieve herhaalrecepten te overzien en deze recepten binnen enkele seconden te bestellen. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een computer met een internet verbinding.

De eerste functie die de service herhaalrecepten biedt is de mogelijkheid om  herhaalrecepten online te bestellen. Dit biedt u het gemak dat wanneer u uw medicijnen voor 17:00 online heeft besteld, u deze de eerstvolgende dag vanaf 10:00 kunt afhalen. Doormiddel van een herinnering e-mail wordt u op de hoogte gehouden van de status van uw herhalingsrecept, wanneer deze afloopt krijgt u een bericht zodat u weet dat u uw herhalingsrecept opnieuw kunt te bestellen. De tweede functie die deze service biedt is een overzicht van al uw actieve herhaalrecepten die u via de Lairesse Apotheek heeft verworven en een overzicht van uw herhaalrecepten uit het verleden.

Het klinkt allemaal vrij eenvoudig en dat is het ook. Wat belangrijk om te weten is dat u de enige bent die toegang heeft tot uw gegevens Daarnaast wordt deze nieuwe service geheel gratis. In de volgend nieuwsbrief zullen wij u meer vertellen over de herhaalrecepten service.
Onder de aandacht

Sleepzz Melatonine®

Uit onderzoek van IMS is geleken dat Sleepzz Melatonine de marktleider is wat betreft slaaptabletten, vandaar dat de Lairesse Apotheek hier wat extra aandacht aan besteedt.

Iedereen maakt melatonine aan. Zodra het donker wordt gaat de pijnappelklier in uw hersenen hiermee aan de slag: u wordt doezelig en valt in slaap. Bij alledaagse slaapproblemen, in drukke stressvolle perioden, door jetlag of ploegendiensten, kan het dag en nachtritme veranderen. Melatonine kan een gezonde nachtrust bevorderen. Het bevat precies de goede dosering melatonine (0,1mg/tablet) en heeft een gunstige invloed op uw slaapfunctie. De tabletjes zijn extra klein en neemt u daardoor makkelijk in. Sleepzz Melatonine bevat alleen melatonine, zonder extra toevoegingen.

Vanaf september wordt sleepzz Melatonine gepromoot, hierbij krijgt u 25% meer inhoud per verpakking.

Naast slaaptabletten biedt Sleepzz een compleet assortiment  tegen slaapproblemen zoals Snore-End tegen snurken en Re-Legs tegen onrustige benen.

Laat u in de Lairesse apotheek uitgebreid informeren over Sleepzz en wat het voor uw slaapproblemen kan betekenen.

Medisch Nieuws

"Light frisdranken niet gezonder" - gezondheidsnet

Mensen die light frisdranken drinken, krijgen even vaak te maken met ziektes die hartproblemen veroorzaken als mensen die regelmatig een glas fris mét suiker drinken. Tot die verbazingwekkende conclusie komen Amerikaanse wetenschappers.

Een duidelijke verklaring hebben de onderzoekers niet voor hun ontdekking. Het is mogelijk dat mensen die veel frisdrank drinken, of dat nou light is of met suiker, er sowieso ongezondere eetgewoontes op nahouden. Ze kampen vaak met overgewicht en de kunstmatig gezoete dranken dragen in hun geval niet bij aan betere levensstijl.

Bij het onderzoek waren 9000 proefpersonen van middelbare leeftijd betrokken. Mensen uit deze groep die dagelijks één of meerdere glazen fris dronken, bleken allemaal een verhoogd risico te lopen op problemen als een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterol, overgewicht en suikerziekte.

De conclusies zijn voor de Amerikaanse Hartstichting geen reden om het drinken van lightproducten te ontraden. Light frisdranken blijven volgens de organisatie een goed alternatief voor andere dranken die veel calorieën bevatten. Wel moet er gezocht worden naar een goede verklaring voor de onderzoeksresultaten, vindt de hartstichting.

Merk uitgelicht

Deze maand besteden wij aandacht aan het merk Orthica.

Orthica maakt al meer dan twintig jaar uiteenlopende voedingssupplementen die voor iedereen, in wat voor fase van het leven dan ook, van toepassing kunnen zijn. Goede, uitgebalanceerde voeding helpt u niet alleen om vandaag fit te zijn maar ook in de toekomst gezond te blijven. In onze drukke maatschappij hebben echter maar weinig mensen een optimaal uitgebalanceerd voedings- en leefpatroon. Kinderen in de groei, stress, onregelmatig eten, ouderdom en luchtvervuiling zijn slechts enkele factoren die het natuurlijke evenwicht beïnvloeden. Het is dan verstandig om te kiezen voor een goede aanvulling, echter zijn die niet voor iedereen gelijk. Daarom biedt Orthica speciale producten voor zowel kinderen als senioren en voor mannen en voor vrouwen.

Orthica producten zijn vaak hooggedoseerd. Zij zijn namelijk geïnspireerd door de orthomoleculaire voedingsleer. Deze streeft ernaar uw gezondheid te bevorderen door uw lichaam naast de juiste voeding te voorzien van optimale hoeveelheden van alle vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen, in een goede onderlinge verhouding. Het streven naar optimale hoeveelheden houdt ook in dat sommige producten een hoge, en andere geen hoge dosering bevatten, want meer is niet altijd beter. Bovendien bevatten onze supplementen alleen zuivere grondstoffen en bestanddelen die ervoor zorgen dat de vitaminen en mineralen ook daadwerkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Orthica supplementen worden naar de laatste wetenschappelijke inzichten ontwikkeld en voldoen aan strenge kwaliteits- en zuiverheidseisen. De supplementen bevatten gerichte combinaties van actieve, zuivere ingrediënten in krachtige doseringen met heldere gebruiksadviezen. Orthica maakt gebruik van hypoallergene grondstoffen en geeft op de verpakking aan wanneer een supplement gegarandeerd vrij is van gist, sackarose, lactose, conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.
De voedingssupplementen van Orthica zijn echte kwaliteitproducten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Orthica: www.orthica.nl of uiteraard bij het personeel van de Lairesse Apotheek.

De Lairesse Apotheek Nieuwsbrief - Door Lars van den Berg / Helder Communicatie Advies